SKİN TAG ( ET BENİ )
SKİN TAG ( ET BENİ )

Et benleri sık görülen, deriden çıkıntı yapan, zararsız yumuşak deri gelişimleridir. Akrokordon, papillom ve soft fibrom olarak da adlandırılırlar. Deri renginde olabildikleri gibi, koyu renkli de olabilirler. Büyüklükleri ise 1 mm - 5 cm e kadar değişebilir. Vücudun neredeyse her yerinde görülebilirler, fakat çoğunlukla göz kapaklarında, boyunda, kasık bölgelerinde ve koltuk altı bölgeleri gibi kıvrım bölgelerinde daha sık görülürler. Aşırı kilolu kişilerde ve Tip II diyabeti olanlarda çok sık ve yaygın görülürler. Aşırı terleme ve gebelik durumlarında da görülme sıklığı artar. Toplumda oldukça yaygın görülür, çalışmalarda genetik yatkınlık da gösterilmiştir.

Et benleri cildin en üst tabakası olan ince bir epidermis ile kaplanan, gevşek kollajen lifleri ve damar dokusundan oluşur, gerçek bir ben yapısı yoktur.
Et benlerinin tedavisinde;
Kriyoterapi, koterizasyon, plazma enerjisi ya da Er YAG lazer tedavisi kullanılmaktadır. Et benleri zararsız olarak kabul edildiğinden, çıkarıldıktan sonra doku genellikle analiz edilmemektedir. 
Kozmetik kaygı dışında herhangi bir zararı yoktur. Ciltteki diğer değişiklikler gibi, et benlerinin görünümünde de değişiklik olursa mutlaka dermatoloğa başvurulmalıdır.